Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

ΔΕΚΑ ΤΡΟΦΕΣ ΓΙΑ ΑΠΟΤΟΞΙΝΩΣΗ

Οι αντιοξειδωτικές βιταμίνες μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη
Νέα Υόρκη: Τα άτομα που καταναλώνουν άφθονα κίτρινα ή πράσινα φυλλώδη λαχανικά και τροφές πλούσιες σε βιταμίνη Ε, ίσως μειώνουν τον κίνδυνο εκδήλωσης καταρράκτη, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Ophthalmology.

Γενετικά τροποποιημένο καρότο παρέχει περισσότερο ασβέστιο στον οργανισμό
Λονδίνο: Αμερικανοί επιστήμονες δημιούργησαν ένα γενετικά τροποποιημένο καρότο που μπορεί να παράσχει επιπλέον ασβέστιο στον οργανισμό, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Proceedings of the National Academy of Sciences.

Στην πορεία του χρόνου πολλά παιδιά ξεπερνούν την αλλεργία στα αβγά
Νέα Υόρκη: Τα περισσότερα παιδιά φαίνεται να ξεπερνούν την αλλεργία στα αβγά, αλλά ενδεχομένως να χρειαστεί περισσότερο χρόνο απ' ότι είχε διαπιστωθεί παλαιότερα, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Allergy and Clinical Immunology.

Κίνδυνος οστεοπόρωσης για τους λάτρεις της σοκολάτας
Νέα Υόρκη: Όλο και περισσότερα στοιχεία δείχνουν ότι η σοκολάτα κάνει καλό στην καρδιά, ενώ δεν φαίνεται να έχει την ίδια επίδραση και για τα οστά, σύμφωνα με μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.
21 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 9:38

Η σόγια αποτρέπει τη συσσώρευση κοιλιακού λίπους μετά την εμμηνόπαυση
Νέα Υόρκη: Μια μερίδα σόγιας την ημέρα μπορεί να βοηθήσει τις μετεμμηνοπαυσιακές γυναίκες να αποφύγουν την πρόσληψη βάρους στην κοιλιακή χώρα, σύμφωνα με προκαταρκτικά στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Fertility and Sterility.

Η μεσογειακή διατροφή μειώνει τον κίνδυνο εκδήλωσης παιδικού άσθματος
Λονδίνο: Οι έγκυες γυναίκες που κάνουν μεσογειακή διατροφή προστατεύουν τα παιδιά τους από την εκδήλωσης άσθματος και άλλων αλλεργιών, σύμφωνα με μελέτη του Πανεπιστημίου Κρήτης που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Thorax.

Τα οικογενειακά γεύματα μειώνουν τον κίνδυνο διατροφικής διαταραχής για τα κορίτσια
Νέα Υόρκη: Τα τακτικά οικογενειακά γεύματα μπορεί να προστατεύσουν τα έφηβα κορίτσια από την εκδήλωση διατροφικών διαταραχών, σύμφωνα με νέα αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Archives of Pediatrics and Adolescent Medicin

Η κανέλα δεν ελέγχει το σάκχαρο ή τα λιπίδια του αίματος
Νέα Υόρκη: Η κανέλα δεν φαίνεται να έχει καμιά επίδραση στο σάκχαρο του αίματος ή τα επίπεδα της χοληστερόλης στα άτομα που πάσχουν από διαβήτη, σύμφωνα με αμερικανική μελέτη που δημοσιεύεται στο επιστημονικό έντυπο Diabetes Care.

Η αυξημένη κατανάλωση γαλακτοκομικών στην παιδική ηλικία προδιαθέτει σε ορθοκολικό καρκίνο
Νέα Υόρκη: Τα παιδιά που καταναλώνουν υψηλά επίπεδα γαλακτοκομικών προϊόντων μπορεί να διατρέχουν μεγαλύτερο κίνδυνο εκδήλωσης ορθοκολικού καρκίνου στην ενήλικη ζωή τους, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο American Journal of Clinical Nutrition.

Η ζάχαρη προάγει την εκδήλωση της νόσου Αλτσχάιμερ σε ζωικό μοντέλο
Νέα Υόρκη: Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας ζάχαρης μπορεί να κάνει κακό στον εγκέφαλο καθώς και στην οδοντοστοιχία, σύμφωνα με τα αποτελέσματα πειραμάτων που έγιναν σε ποντίκια και δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο Journal of Biological Chemistry.

Δεν υπάρχουν σχόλια: